Rólam

Máhr Dániel
kulturális szakértő, közművelődési szakember

2010 óta foglalkozom közösségi aktivitásokkal, kultúraszervezéssel. Kezdő egyetemistaként barátaimmal megalapítottuk a Mag-tár Kulturális Egyesületet, mellyel Székesfehérvár kulturális – főként fiataloknak szóló – életét kívántuk fejleszteni.

2016-tól kezdve részt vettem a FEZEN Fesztivál és a cég portfóliójába tartozó két zenei klub (FEZEN Klub, Petőfi Kultúrtanszék) booking managementjében, valamint az ezekhez kapcsolódó pályázati támogatások lehívásában.

Az elmúlt években a nemzetközi forrásokból táplálkozó projektek kerültek az érdeklődésem középpontjába: Visegrad Fund, Erasmus+, Európai Regionális Fejlesztési Alap KPA forrásai.

2023. január 1. napjától a Budapesti Művelődési Központ igazgatójaként azért dolgozom, hogy a fővárosi közművelődési feladatellátás új inspirációkat, metódusokat és természetesen finanszírozási formákat használhasson.

Meggyőződésem, hogy a közművelődés számára egyelőre kihasználatlan nemzetközi projektek olyan új impulzusokat tudnak adni, ami hatalmas potenciált jelenthet a közkultúra minden szereplőjének, legyen az intézmény, vagy maga a felhasználó, kultúrafogyasztó.